Kuivat ja elottomat hiukset: mikä avuksi?

Hiusten tarkoitus on alun perin ollut suojata päätä liialta auringonpaisteelta, kylmältä ilmalta ja jopa hiertymiltä ja kolhuilta. Kuitenkin hiuksia on kautta aikojen myös muokattu: aluksi esimerkiksi leikkaamalla ja letittämällä, myöhemmin myös värjäämällä, permanenteilla, ym. Erilaiset hiustyylit ovat vaihdelleet kokonaan kaljun päälaen ja pitkien hiusten välillä ja mukailleet muotia ja trendejä. Nykyään täysin käsittelemättömistä hiuksista on tullut harvinaisuus.

Hiuksessa on kolme kerrosta: ytimen ympärillä on sisempi kuorikerros (korteksi), jota peittää uloimpana käpymäinen pintakerros (kutikula). Uloin kerros vaurioituu helposti, jolloin myös sisemmät kerrokset altistuvat ulkoisille rasitteille.

Niin ulkoiset tekijät (aurinko, kuiva ilma) kuin kaikenlaiset käsittelytkin rasittavat ja kuivattavat hiuksia. Hiuksista tulee entistä hauraammat, katkeilevammat ja haaroittuneemmat. Kuivat hiukset ovat yleensä myös sähköiset ja näin ollen hankalasti muotoiltavissa, latvat sojottavat ja tuntuvat sormien välissä karheilta ja kovilta. Muut tekijät kuten sairaudet, tietyt lääkitykset tai rankat dieetit voivat myös saada aikaan hiusten kuivumista tai hiukset voivat olla luonnostaan kuivat ja karheat. Myös ravinto vaikuttaa hiuksiin, etenkin hyvälaatuisten kasvirasvojen saanti.

Kuivat ja rasittuneet hiukset tarvitsevat tehokasta hoitoa, joka uudistaa niiden rakennetta. Hiusten käsittelyä tulisi vähentää ja lämpökäsittelyn yhteydessä tulisi käyttää muotoilutuotteita, joissa on lämpösuoja. Myös vesi kuluttaa ja kuivattaa hiusta. Pesu- ja hoitoaineina kannattaakin käyttää kuiville hiuksille tarkoitettuja tuotteita. Toisaalta kuivat ja karheat hiukset rasvoittuvat hitaammin ja vaativat siten harvemmin pesua. Silloin hiukset eivät myöskään saa päivittäin kosteutta hoitotuotteista. Pesujen välillä kannattaa tällöin käyttää kosteuttavaa, hiuksiin jätettävää hoitotuotetta.

RAUSCH Amaranth Repair Serum on hämmästyttävän tehokas apu kuiville, katkeileville ja vaurioituneille hiuksille. Se sisältää mm. amaranth- (revonhäntä), argan- ja abyssinian öljyjä. Ainutlaatuinen koostumus läpäisee hiuksen pintakerroksen vahvistaen hiusta sisältä käsin. Samalla se muodosta hiuksen pintaan suojaavan kalvon, joka vahvistaa, kosteuttaa ja suojaa hiuksen pintaa antaen sille säteilevää kiiltoa.

RAUSCH Amaranth Repair Serum

  • Suojaa lämpökäsittelyn haitoilta  (suoristus, föönaus)
  • Estää hiusten pörröttymistä, vähentää sähköisyyttä
  • Antaa hiuksille välittömästi runsasta kiiltoa ja miellyttävää pehmeyttä
  • Suojaa hiuksia pitkävaikutteisesti kuivumiselta latistamatta niitä
  • Lisää kampauksen kestoa

RAUSCH Munaöljy shampoo

Hellävaraisesti pesevä ja erittäin ravitseva munaöljy shampoo sisältää kananmunankeltuaista ja vehnänalkioöljyä. Vahvistaa ja suojaa päänahkaa sekä kuivia ja katkeilevia hiuksia palauttaen hiusten kiillon, kimmoisuuden ja pehmeyden.

RAUSCH Vehnänalkioöljy hoitosuihke

Sisältää vehnänalkioöljyä sekä pitahaya- (lohikäärmehedelmä) ja viikunauutetta. Kosteuttaa hiuksia tehokkaasti ja suojaa hiuksia auringon UV-säteilyltä. Antaa hiuksille pehmeyttä ja kiiltoa. Helpottaa hiusten kammattavuutta ja poistaa sähköisyyttä.

RAUSCH Vehnänalkioöljy hoitoaine

Sisältää vehnänalkiota, vehnänlesettä ja kamomillaa. Hoitoaine muodostaa hiusten pintaan ohuen kalvon, joka suojaa hiuksia. Vahvistaa hiuksia ja tekee niistä kiiltävät, pehmeät ja helposti kammattavat.