Hiustenlähtö

Yksittäisen hiuksen kasvuaika on enimmillään noin 5-7 vuotta, jonka jälkeen hius irtoaa ja sen tilalle kasvaa uusi hius. Tämän ns. hiusten normaalin uudistumisen myötä hiuksia irtoaa noin 80-100 päivässä.

Hiustenlähdön syynä on häiriö hiuksen kasvusyklissä. Hiuksen elinkaari lyhenee ja mikäli uuden hiuksen kasvu ei tapahdu samalla nopeudella, hiusten määrä vähenee silminnähtävästi. Hiustenlähtöön voivat vaikuttaa mm. hormonaaliset tekijät, muutokset terveydentilassa sekä tietyt lääkkeet, hiuspohjaan kohdistuva mekaaninen ärsytys, stressi ja laihduttaminen. Suurin osa näistä hiustenlähdön syistä on ns. palautuvia syitä, eli kun syy poistuu/korjaantuu, hiukset kasvavat takaisin. Ainoastaan ns. hormoniriippuvainen hiustenlähtö on ns. palautumatonta eli ”taistelua aikaa vastaan”.

Hiustenlähtöä hoidettaessa on tärkeää aktivoida hiustuppea, jotta hiuksen kasvukausi pitenee ja hiustuppi säilyttää toimintakykynsä.

RAUSCH Ginseng-kofeiinituotteet pidentävät yksittäisen hiuksen kasvukautta ja lyhentävät hiustupen lepovaihetta uudistumisvaiheessa. Niistä on näin ollen hyötyä myös ”hiusten kasvattajille”, ei pelkästään hiustenlähdöstä kärsiville. Ginseng-kofeiini shampoon ja hoitoaineen sisältämät kasviuutteet parantavat hiusten rakennetta jo muutaman käyttökerran jälkeen: hiuksista tulee vahvemmat ja runsaamman tuntuiset. Kofeiini parantaa hiuspohjan verenkiertoa ja ravintoaineiden imeytymistä. Ginseng-kofeiini Intensiivineste tehoaa erityisesti diffuusiin hiustenlähtöön eli silloin, kun hiukset harvenevat tasaisesti koko hiuspohjan alueelta.

Alun perin pälvikaljun hoitoon kehitetyn Rausch Hiustinktuuran tehoaine takiaisenjuuriuute tasapainottaa ja rauhoittaa hiuspohjaa. Se myös vilkastuttaa hiuspohjan verenkiertoa ja aktivoi hiustupen toimintaa hidasten näin hiustenlähtöä ja vahvistaen hiustenkasvua. Lievästi antiseptiset sitrusöljyt stimuloivat hiuspohjan toimintaa.

Rausch Vital-kapselit sisältävät hiusten ja ihon hyvinvoinnin kannalta tärkeitä omega-öljyjä, vitamiineja ja kivennäisaineita. Ne paitsi tukevat hiusten kasvua ja vahvistavat lohkeilevia kynsiä, myös vahvistavat herkkää ihoa ja hiuspohjaa.