Rasvoittuvat hiukset

Tasapainoisen hiuspohjan erittämän talin tehtävänä on pitää hiuspohja joustavana ja voidella hiuksia. Hiuspohjan liiallinen talineritys aiheuttaa kuitenkin hiusten nopean rasvoittumisen uudelleen hiustenpesun jälkeen. Rasvaisesta hiuspohjasta kärsivän hiuksista puuttuu yleensä volyymiä. Rasvainen hiuspohja voi myös haista epämiellyttävälle. Liiallinen rasva paakkuuntuu hiusten juureen estäen niiden kasvua ja aiheuttaen kutinaa. Tällainen hiuspohja on otollinen kasvualusta bakteereille, jolloin se voi tulehtua helposti varsinkin raavittaessa ihoa rikki. Talirauhaset ovat karvatupen lisäkkeitä ja niitä on kaikkialla kehossa kämmeniä ja jalkapohjia lukuun ottamatta. Hormonit säätelevät talirauhasten toimintaa; androgeenit (mieshormonit) lisäävät talineritystä. Talirauhaset ovat aktiivisia vastasyntyneillä parin viikon ajan, minkä jälkeen niiden toimintaa rauhoittuu murrosikään (13 – 16 vuotta) asti. Miehillä talirauhaset säilyttävät aktiivisuutensa koko eliniän, mutta naisilla niiden aktiivisuus vähenee menopaussin jälkeen.

Hiusten rasvoittumisen aiheuttajat

Hiuspohjan liiallisen rasvoittumisen syitä on monia, joista yllättäen yleisin on runsaasti rasvaa sisältävä ruokavalio, mikä kiihdyttää talirauhasten toimintaa. Syy saattaa löytyä myös hormonaalisista tai perinnöllisistä tekijöistä, stressistä, liiallisesta hikoilusta tai hiivasieni-infektioista. Rasvoittuvaa hiuspohjaa tulisikin hoitaa riittävän usein, oikeilla tuotteilla ja välttäen liian kuumaa vettä ja föönausta.

Rasvoittuvien hiusten hoito

RAUSCH Merilevä shampoo sopii rasvaiselle ja ärtyneelle hiuspohjalle. Se hillitsee tehokkaasti liiallista talineritystä ja parantaa hiuspohjan verenkiertoa. Lievästi antiseptinen. Pesevänä aineena toimii kvillajakuori. Peltokorte vahvistaa hiusta ja hiuspohjaa. Käytetään tarvittaessa kuuriluonteisesti päivittäin tai säännöllisesti 2 kertaa viikossa normalisoimaan hiuspohjan talineritystä.

Rausch Therapeutic Soil Scalp Pack tuo helpotuksen pahimpaankin talineritykseen. Se sisältää mm. vihreää savea ja Rhassoul savea, jotka imevät itseensä ja neutraloivat toksisia aineita hiuspohjasta. Meri- ja ruskoleväuutteet vähentävät talineritystä ja salvia rauhoittaa ja vahvistaa hiuspohjaa. Therapeutic Soil Scalp Pack levitetään ohuelti jakauksittain hiuspohjaan ennen pesua 1-2 kertaa viikossa. Annetaan vaikuttaa 5-10 minuuttia ja huuhdotaan huolellisesti.

VINKKI:

RAUSCH Malva shampoo kosteuttaa hiuspohjaa ja antaa hiuksille kiiltoa ja runsauden tuntua. Hellävaraisesti pesevänä se sopii erinomaisesti jopa jatkuvaan päivittäiseen käyttöön ja Merilevä shampoon väli- ja jatkopesuihin.

Käytä Merilevä shampoota 2 kertaa viikossa ja tarvittaessa Malva perusshampoota välipesuihin. Hoitoaineeksi voit valita omalle hiustyypillesi sopiva Rausch hoitoaineen.